Formfranska är ett bröd som går ganska snabbt att baka själv så det brukar jag göra ibland, skiva upp och sen frysa in för att ta fram och rosta på morgonen
Tvätta händerna noga och strunta i besticken, ät maten med hjälp av brödet istället. Finns jättemånga recept på naanbröd och många är med jäst och bakpulver
Rör ut jästen i fingervarmt vatten, ca 37 grader. Tillsätt rapsolja och salt. Blanda ner müsli och vetemjöl (spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakningen)
Forma ett knubbigt bröd av degen och lägg ner den i lerggrytan. Börja med att blötlägga lergrytan och låt den ligga i vatten medan degen jäser i bunken
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Detta är bekvämt bröd att baka. Ett annat namn är kallugnsbröd. 1/2 dl brödsirap. Om du har en stektermometer kan du ta ut brödet när den visar 97 grader. 1/2 dl brödsirap
Det här är ett av dom mest bakade bröden av er läsare – lingon – och zucchinibröd. Eller för att lingon och zucchini i kombination i bröd är en superhit
Tur var väl det, brödet blev himla gott. Kommer göra ett storbak av detta bröd framöver. Keso & morotsbröd 10 st 2½ dl lättmjölk 25 g jäst 1 tsk salt 1 msk rapsolja 1 dl keso 0
Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott. Farligt gott faktiskt, för det är väldigt lätt att äta alldeles för många
Idag bakar jag fröknäckebröd som är supergott, receptet är hämtat från Birgitta Höglunds mat. . Känner att jag börjar få orken tillbaka, har haft en ganska långdragen förkyldning som satt käppar i hjulet