Dessa saftiga muffinsliknande bakverk med gott om kanelgömma är väldigt goda, trots att dem är LCHF (jag är inte alltid ett jättestort fan av LCHF - bröd och bakverk)
Länge har jag gått och tänkt att jag skulle göra ett gott och saftigt morotsbröd som är hälsosamt och packat med fibrer, vitaminer, proteiner, bra fetter och med få kolhydrater
Idag provade jag att baka något helt nytt (igen), de är så himla roligt att prova nya saker. Ibland blir de skit men ibland lyckas man få ihop något riktigt gott
Idag är det en bulldag. Känner för både vaniljbullar och krämbullar så då blandar jag. Vaniljbullar med marsankräm, 46 st50 g jäst150 g margarin5 dl mjölk1 tsk salt2 dl socker15-17 dl vetemjölFyllning
Ingredienser2,5 dl naturella nötter (jag väljer 50/50 cashew/mandel)100 gram torkade mangoskivor (blötlagda i ca 20 min) 10 osvavlade aprikoser, urkärnade (blötlagda i ca 20 min) Rivet skal från 1⁄2 ekologisk citron + 1 msk citronjuice 1,5 dl kokosflingor (jag rostar flingorna på låg temperatur i ugnen för att få fram mer kokossmak, lägg undan 0,5 dl kokosflingor på ett fat, som sedan ska användas som strössel)Eventuellt 1 msk honung eller agavesirap (för sötare resultat) Gör så härMixa nötterna till ett grovt kross i en matberedare