FiskgrytanDela fänkålen på mitten och skär i tunna skivor. 50 g smör400 g fänkål2 st vitlöksklyftor1 pkt saffran2 dl vitt vin1 tsk timjan1 tsk salt2 krm nymalen svartpeppar500 g passerade tomater2 st apelsiner ekologiska, rivet skal och juice700 g laxfilé eller blanda gärna med annan fiskSaffransaioli med chili1 st ägg ekologiskt2,5 dl rapsolja0,5 st citron saften1 pkt saffran1 tsk chili0,5 tsk salt1 st vitlöksklyfta. 50 g smör400 g fänkål2 st vitlöksklyftor1 pkt saffran2 dl vitt vin1 tsk timjan1 tsk salt2 krm nymalen svartpeppar500 g passerade tomater2 st apelsiner ekologiska, rivet skal och juice700 g laxfilé eller blanda gärna med annan fiskSaffransaioli med chili1 st ägg ekologiskt2,5 dl rapsolja0,5 st citron saften1 pkt saffran1 tsk chili0,5 tsk salt1 st vitlöksklyfta
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma