Mina favoriter

Mina favoriter

  • 3 Recept
Mina favoriter
Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Asiatisk havscocktail med ponzudressing

Ingredienser Portioner. 6 1 paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g) 1 mango 4 rädisor 2 salladslökar 300 g skinnfri laxfilé (gärna salmalax eller Finestlax från Leröy) 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1/2 - 1 msk finriven färsk ingefära 1 avokado Ponzudressing 2 1/2 msk japansk soja 2 msk färskpressad apelsinjuice 2 msk färskpressad limejuice 1 msk färskpressad citronjuice 1 msk olivolja Till garnering 80 g lax- eller forellrom 1 msk rostade sesamfrön dillvippor eller koriander Lägg till i inköpslistan
Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke och sherrysås

Helstekt oxfilé med gorgonzolatäcke och sherrysås

Putsa filén fri från ev hinnor och senor. Bryn oxfilén runt om i fettet tills den fått en fin stekyta. Lägg över den i en ugnsform och vik ihop den tunnaste delen så att filén blir så jämntjock som möjligt