Perfekt på buffébordet, studenten, nyåret, midsommaren. Plocka fram ditt köttSätt ugnen på 150 graderStäll fram en ugnsform eller långpannaVärm en stekpanna med en klick smörLyft ut den marinerade oxfilén och stek den lite snabbt på båda sidorna, bara så att den får lite färg runt omLägg upp oxfilén på plåten/fatet/långpannanStick en termometer i den tjockaste delen av köttetStäll termometern på 55 grader om du har en digital variant. På bilderna är mitt kött stekt till 55 graderÖnskar du köttet riktigt genomstekt ställer du in temperaturen på 60-62 grader iställetStäll in köttet en bit ner i ugnen och låt termometersladden hänga ut genom ugnsluckanFör min oxfilé tog det ca 30 minuter att bli klar (55 grader)Gör under tiden klart några lager aluminiumfolie som du strax skall linda in köttet iNär köttet är färdigstekt (55 grader för rött/rosa eller 60-62 grader för genomstekt) lägger du köttbiten på folien och lindar in den till ett paketLåt köttet snabbt kylas av. ute eller i kylskåpVäljer du att göra kycklingfilé istället går du tillväga på precis samma sättStek kycklingfiléerna snabbt i lite smörLägg dem i en ugnsfast formStick en stektermometer i den tjockaste filén och stek i ugnen tills termometern visar ca 72-75 grader. många översteker kyckling med rädsla för salmonella, men med en temperatur över 70 grader så är den risken inte längre aktuellFör mina stora kycklingfiléer tog det ca 15 minuter att nå en innertemperatur på 72 graderLägg dem nu på några lager folie och linda in precis som med oxfilénLåt kycklingen kallna i sitt paket
Sen så skar jag köttet i lagoma bitar och brynte på de i stekpannan med smör, salt, peppar och 4 krossade enbär. Sen fick de vila lite och fänkålen fick åka in i ugnen med olivolja i ca 20 min på 225 grader
Frittarna gjordes klara i ugnen medan marinerad ryggbiff fick sitt pågrillen. Behåll skalen på potatisarna så blir de frasigare och godare, men av bara farten åkte potatisskalaren fram och mina tillagades nakna utan kläder
Pepparbiff, chorizo och gul lök pågrillen. Lägg på hälften av den gula löken, ett lager potatis, salt och svartpeppar, den andra hälften av löken och överst ett lager potatis till med salt och svartpeppar
Men man börjar onekligen bli lite trött på det här med korv och hamburgare, som man snabbt och lätt kan slänga pågrillen när man kommer hem från jobbet