kokt makrill

kokt makrill

  • 9 Recept
Dillkokt makrill

Dillkokt makrill

Bryn makrillen i lite smör, och lägg upp på ett fat. Lägg tillbaka makrillfiléerna i pannan och sjud filèerna klara i sin sås
Inkokt makrill med ättika

Inkokt makrill med ättika

Servera med kokt potatis och stuvad spenat eller som tilltugg till kvällsmackan. 1 kg makrill. 1 kg makrill Lag 1 l vatten 2 msk ättikssprit 12%-ig 3 msk socker 1 msk salt 2 lagerblad 5 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 3 kvistar dill
Inkokt Makrill

Inkokt Makrill

Skär makrillen i bitar ca 4 cm lägg i en kastrull och fyll med vatten så det täcker fisken salta, lägg i kryddpepparn och dillen Koka fisken ca 5 min Låt kallna i spadet 1 hel makrill. 1 hel makrill 5-7 kryddpepparkorn ca 2 lit vatten 2 tsk salt 1 knippe dill
Inkokt makrill med dillsås

Inkokt makrill med dillsås

Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkoktmakrill. Hemma åt vi dillsås och kokt potatis till, men jag har läst mig till att många serverar skarpsås som tillbehör
Inkokt makrill med dillsås

Inkokt makrill med dillsås

Servera såsen till makrillen med kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. potatis kokt citron sallad tomat
Inkokt makrill med senapskräm

Inkokt makrill med senapskräm

Servera fisken med senapskräm och kokt delikatesspotatis. Så här gör du Ta ur makrillen och skölj den noga