Tunnbrödsrulle med souvassouvas eller renskav, i tunna skivor. Basilikasås. Finhacka basilikabladen och blanda med yoghurt. Smaka av med pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar Svt
Suovas Igår drog vi husvagnen till Piteå havsbad. Vi blir här en vecka ungefär. Hoppas på massor med sol och lata dagar Smaskelismaskens
Suovascarpaccio med löjromssås och harsyra Jag älskar suovas. Kallrökt, torrsaltat renkött är otroligt gott som renskavsgryta eller som det är. Här är det som carpaccio med en löjromssås Bistro Björn
Suovasomelett med Västerbottensost Vispa ägg, mjölk, salt och peppar. Skiva suovas i 1½-2 mm tunna skivor och bryn dem lätt i smör. Häll över omelettsmeten och lägg på osten Matklubben.nu
Souvasfyllda canelloni med pestoslungade kantareller Jag älskar renkött och framförallt souvas. Det är gott att steka souvas i stekpanna över öppen eld ute på fjället, men även gott med lite ”cross-over” Karins Spis
Souvas med pepparrotsfraiche på tunnbröd Bräck souvasskivorna i fettet i het stekpanna. Ca 200 g souvas. Blanda crème fraiche med pepparrot och persilja Matklubben.nu