1 ½ tsk salt. 1 tsk sambal oelek (om man vill ha lite hetta i såsen). 1 tsk mejram. Låt grytan koka 15 minuter. 1 ½ tsk salt. 1 tsk sambal oelek (om man vill ha lite hetta i såsen). 1 tsk mejram
Den här fisksoppan/fiskgrytan har ingått i min standardrepertoar de senaste 10-12 åren. 1 msk smör. 1 vitlöksklyfta. 1½ tsk salt. 1½ tsk timjan (eller Ölandskrydda). 1½ tsk basilika. 1 dl creme fraiche. 1 pkt saffran. 1 brk musslor (á 150 g). Rör ner grädde, creme fraiche, vatten och saffran Sjud i ca 15 minuter (Hit kan soppan förberedas). Blanda 3 dl vanlig majonnäs med 3-4 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk tomatpuré, 2 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt och lite cayennepeppar. 1 vitlöksklyfta