Huvudrätter

Huvudrätter

  • 11 Recept
Sparrisrisotto

Sparrisrisotto

Skär bort det nedersta på sparrisen. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Skär av sparrisknopparna och dela resten av sparrisen i ca 2 cm långa bitar
Kycklinggryta med kokosmjölk

Kycklinggryta med kokosmjölk

Skiva kycklingfiléerna. Bryn kycklingen i en stekpanna med matfett på hög värme. Tillsätt skalad och hackad vitlök och ingefära
Fyllda paprikor med köttfärsröra.

Fyllda paprikor med köttfärsröra.

4–6 röda paprikor 4 msk olivolja 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 morot 500 g blandfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 msk tomatpuré 11/2 dl rött vin 1 förp passerade tomater,
400 g 2 msk finhackad persilja 25 g riven mozzarellaost 2 msk riven parmesanost
Sötpotatis fylld med bönfräs och guacamole

Sötpotatis fylld med bönfräs och guacamole

Enkel och snabblagad vegetarisk maträtt med smaker av mellanamerika, vill man så kan man servera tortillachips som man dippar i den hemgjorda guacamolen till själva maträtten
Glasnudelsallad med räkor

Glasnudelsallad med räkor

Fantastiskt god och fräsch glasnudelsallad med räkor. Ljuvligt att toppa den med hackade nötter och om nu vill ha den matigare kan du servera vårrullar bredvid, jag har länkat till 2 goda vårrullerecept nedan
Teriyaki lax

Teriyaki lax

Gör så här. 1. Blanda Teriakisåsen med ingefära. Pensla laxen med såsen och spara lite till woken. Lägg laxfilén i en smord ugnssäker form, strö över sesamfrön
Pasta med broccoli och soltorkad tomat

Pasta med broccoli och soltorkad tomat

Detta är så gott och enkelt att göra. Krämig gräddsås med pasta, champinjoner, broccoli, soltorkad tomat, vitlök och riven ost
Kyckling & potatisgratäng med tomat & örter.

Kyckling & potatisgratäng med tomat & örter.

En krämig och fantastisk god gratäng som blev väldigt uppskattad på middagsbordet. Till gratängen serverades även en fräsch sallad som är perfekt nu till kommande vår dagarna
Krämig pastasås ( kräftstjärtar)

Krämig pastasås ( kräftstjärtar)

Urgod pastasås med kräftor. Väldigt krämig och smakrik tack vare kräftstjärtar och hummerfond. Enkel och lättlagad