Trattkantrallesoppa. 1 liten gul lök2,5 dl gräddeca 2-3 dl vatten 1 dl Créam fraiche1/2 dl riven cheddarost 3 msk fin riven parmesan (jag använde färdig riven ur påse)Hönsbuljong, (utan E ämnen helst)Créam fraiche till att klicka i soppan
Efter ett kräftfondskok valde jag att sätta samman en lite matigare soppa än de jag brukar göra. Med en hint av vitt vin, proppades den krämiga soppan med fasta potatisar, färsk gul lök och stora tärningar av laxfilé
Garnera soppan med lökringarna och några löv färsk koriander. Mixa allt till en mjuk och slät soppaTillsätt 1 halv burk cocosmjölk och 1 liten burk creme fraiche Låt koka upp och pressa i citronen och limen. Skär 3 lökar i tunna skivor och låt dom torka upp på hushållspapper i ca 30 min (gör detta gärna innan du startar med själva soppan)Värm upp olja och lägg i en lökring och testa att den börjar stekas omedelbart utan att brännas. blogginfo recept, mat, soppa, recept, linser, linssoppa 250 g av
Lägg potatis och fisk i soppan toppa med räkor, gräslök och dill. Mums. Min goda vän Ami hade kokat fond på kräftor till detta fanns det inköpt lax, torsk, räkor och lite annat