Idag ska ni få ett riktigt gott äppelrecept av mig. Barnen behöver fika att packa med sig till både skolutflykt och idrottsaktiviteter så jag passar på att baka en riktigt smaskig äppelkaka som ska packas ner i deras väskor
Skördefesten har varit galet stor här på ön i år. Massor, massor med folk – det är verkligen jättekul. Självklart var vi ute ett par rundor och tittade, provsmakade och fyndade hem en massa gott
11 Oct. 18. 13. Twitter. Facebook. Saftig äppelkaka. 0kommentarer. Nu finns det massor med äpplen i de svenska trädgårdarna så nu ska ni få recept på en supergod och saftig äppelkaka
Tid ca 20 min + ev. kylning 1 tim / 6 pers. Ingredienser. 400 gr mörk eller ljus god choklad ex. Lindt, Marabou300 ml grädde1 nypa havssalt25 gr smörServeras med knapriga och tunna kexKrossa chokladen (det fungerar utmärkt att slå chokladen i diskbänken innan du öppnar upp förpackningen)Koka upp ett vattenbad och ställ en tallrik över (var noga med att vattnet inte når tallriken)Lägg i den krossade chokladen i tallrikenNär chokladen börjar smälta, rör om försiktigt så den smälter jämtHäll i grädden och en nypa havssalt och låt resten av chokladen smälta samman med gräddenRör om igen och när grädden och chokladen har smält ihop till en härlig smet så lägg i smöretSe till att det fördelar sig jämtHäll upp ganachen i 6 cappuccinokopparKLART
Vi testade en ny slags jordgubbspaj häromdagen som kallas "Krämig jordgubbspaj". Jag är lite mer för vanliga pajer med smuldeg och vaniljsås men vissa kan nog tycka den här är jättegod