35 Stycken5 dl vetemjöl3 tsk bakpulver2 tsk malen kanel150 g mjukt smör eller margarin3 dl strösocker3 ägg1½ dl mjölk5 dl finrivna morötter3 dl kokos1 dl (50 g) hackade valnötter1 liten burk (226 g) krossad ananas med sitt spadSmörkrämsglasyren1 paket (200 g) philadelphiaost50 g mjukt margarin2½ dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 dl kokosUng 175 graderBlanda mjöl, bakpulver och kanel i en bunke och ställ den åt sidan
Eftermiddagens mellanmål blev en "nässelsmoothie". Receptet kommer från boken "Lisens örtspa". Jag plockade inte bara ramslök igår, lite nässlor och maskrosblad slank ner i korgen också
Receptet på den här fiskgratängen, hittade jag i en bok från Viktväktarna för 100 år sedan. Eller snarare 15 år sedan, och det var vid den tiden då jag började intressera mig för matlagning