Sylt och marmelad

Sylt och marmelad

  • 6 Recept
Morotsmarmelad med citron, apelsin och färsk ingefära

Morotsmarmelad med citron, apelsin och färsk ingefära

Skölj och skala morötterna och riv dem grovt. Solsöt marmelad till dessertost eller frukostmacka. Riv skal från apelsin och citron och pressa ut juicen, blanda med morötterna och häll i vattnet

Maskrosmarmelad

Blanda i syltsockretoch citrusskalet. Marmeladen blir klar och ljust gul i färgen. Dra loss de små gula kronbladen från maskrosblomman och lägg de i en värmetålig skål
Rabarbermarmelad

Rabarbermarmelad

Rör ut bensoat och vaniljsocker i lite av marmeladen. Häll vatten och socker i en kastrull. Ös upp marmeladen i varma rena burkar, tillslut
Rabarbermarmelad med citron och ingefära

Rabarbermarmelad med citron och ingefära

Riv det yttersta skalet av citronen och lägg undan. Skumma av marmeladen. Låt rabarbern koka i cirka fem min under lock, tills rabarbern börjat safta sig och mjukna
Morotsmarmelad med ingefära och stjärnanis

Morotsmarmelad med ingefära och stjärnanis

 Om du vill göra som jag drog jag ner både på sockret och vattnet. Här kommer ett underbart gott recept på en marmelad som passar gott till ostbrickan
Rödbeta i ny kostym

Rödbeta i ny kostym

På den där sylt- ochmarmeladkursen som jag var på kokte vi en himla massa olika varianter, äppelkompott, päronmarmelad, dulce de leche, karibisk bananmarmelad, chutney, apelsinmarmelad, björnbärssylt, hallonsylt… Jag och en kursare fastnade dock för en annan råvara