I en så pass utpräglad matbok så gömde sig de bakade desserterna tyckte jag och behövde lyftas fram. Gör helt enkelt desserterna ur boken till alla på bjudningen istället för något special till de som är allergiska eller inte kan äta gluten
Min mormor Karin dog för några år sedan på julafton och med julen nalkandes runt hörnet kom jag att tänka på en av alla hennes mjuka kakor som hon brukade baka
1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. 2. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en fast smet
Cheesecake är nog en av de bästa tårtorna/desserterna att ha på lut hemma. Den klarar sig flera dagar i kylskåpet utan att bli saggig, om det nu blir något kvar
Foto. Theres Lundén. En härligt krämig ostkaka som passar lika bra till kaffet som till efterrätt, här serverad med vispad grädde och hemkokt körsbärssylt