kött

kött

  • 74 Recept
Wokade nudlar med fläskkarre sweet n’sour

Wokade nudlar med fläskkarre sweet n’sour

Ingredienser Portioner. 4 250 g äggnudlar 1/2 spetskål 1 grön paprika 1 broccoli 500 g benfri fläskkarré i skivor 2 msk olja 3/4 dl sweet chilisås 2 msk kinesisk soja 2 msk vatten salt och peppar Till servering 1 dl hackade jordnötter limeklyftor Lägg till i inköpslistan
Tjälknöl

Tjälknöl

Stoppa in köttermometern då steken har tinat. Serveras vid 16-18°C till robusta rätter av lamm- eller nötkött, gärna grytor och stekar
Helstekt högrev

Helstekt högrev

Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform. Låt köttet vila en halvtimme. Värm ugnen till 125 grader
Enkel söt fläskwok med grönsaker o nudlar

Enkel söt fläskwok med grönsaker o nudlar

Till fläskkött är det gott med lite sötma och eftersom vi redan hade köpt ketchup (till hamburgarna vi åt tidigare i veckan) använde jag det tillsammans med sojan som en marinad
Ostgratinerade tacorullar

Ostgratinerade tacorullar

Fylld med krämig köttfärssås, tropisk salsa gratinerad med ost. Riktigt gott och perfekt om man har köttfärssås över
Gulaschgryta

Gulaschgryta

Använd vilket kött du vill, det fungerar med det mesta, även fläskkött. Jag tärnade ner köttet och fräste ihop med lök och massor av tomatpuré
Wokad fläskfilé med nudlar

Wokad fläskfilé med nudlar

Skär köttet i strimlor. Tillsätt sedan köttet och låt få lite färg. 400 gram äggnudlar. 1500 gram fläskfilé, kotlett eller karré
Grillade revbensspjäll med supergod glaze

Grillade revbensspjäll med supergod glaze

1 kg revben3 röda lökar2 st köttbuljongtärningar2 st vitlöksklyftorvattenHäll i vatten i en kastrull, tillräckligt så det kommer att täcka revbenen. 2 st köttbuljongtärningar

Chipsgratäng

250 grader4 portioner. 600 g skivad fläskfilé350 g peppar chips400 g skivade. champinjoner. Stuvning (lös)2 msk margarin4 msk vetemjöl3 dl grädde - resten
Sötsur fläskytterfilé med ris

Sötsur fläskytterfilé med ris

Ingredienser Portioner. 4 ca 500 g fläskytterfilé 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk finriven ingefära 2 röda paprikor 250 g pak choi 4 port ris, gärna basmatiris 2 msk olja salt och peppar 2 dl vatten 2 msk tomatpuré 2 msk strösocker 1/2 tsk sambal oelek 2 msk vitvinsvinäger 1 msk maizena majsstärkelse Lägg till i inköpslistan
Festlig fläskfilégryta med kantareller och klyftpotatis

Festlig fläskfilégryta med kantareller och klyftpotatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gryta 500 gram fläskfilé(er) 1,5 dl vatten 1,5 dl grädde 1 msk kalvfond 1 burk(ar) kantareller , ca 200 g 0 st salt 1 st rödlök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 1 smör 0 st svartpeppar Sallad 0,5 ask cocktailtomat(er) 0 st olja 0,5 st isbergssallad 0 st vinäger Tillbehör 0 st salt 800 gram potatis(ar) 1 olivolja 0 st svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal