Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har inte riktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
Innan dottern fick sin glutendiagnos så var dessa chokladdoppade havrekakor en av hennes favoriter. Nu har jag provat mig fram till en glutenfri variant (utan mjölmix), jag använde potatismjöl istället för vanligt mjöl
Dotterns födelsedag närmar sej och jag passar på att baka lite snabba kolakakor vanligtvis smaksatta med ingefära, men denna gång blev det rivet citronskal
Idag ska jag sätta igång och baka tro jag. Vart så sugen på att baka denna kaka jätte länge nu. fått receptet av en vännina för säkert 12-15 år sedan och det är så bra för man bakar den i ugnens långpanna så det blir många kakor
Sempers glutenfria mjölmix fungerar bra i dessa väldigt goda, enkla och populära kakor. Receptet som jag utgått från hittade jag på en trevlig blogg som heter Hanna & Astrid
* Jag vägde mina ogräddade kakor, de vägde ca. Dessa amerikanska Chocolate chip cookies är galet goda. De är fullpackade med choklad och de är härligt mjuka, tjocka och en aning sega
Jag körde varmluft 200 grader så mina blev färdiga efter 14 minuter. Hittade dotterns presentbok om muffins kvarglömd i bokhyllan och fick inspiration att experimentera
Blanda philadelfiaosten med 2 msk strösocker - rör till blandningen är ljus och luftig. Blanda ihop vetemjölet, strösocker, kakao, bakpulver och salt i en stor skål
Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfett. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och matfett. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och rör om