Hej hopp i loppelådan, nu har tiden tagit sån där raketfart igen och snart är åter en arbetsvecka till ända, ja för Håkans del så är den ju faktiskt det redan ikväll (om vi bortser från jobbet som ska göras i hemmet i morgon
Ta upp på bakbord och knåda lätt. Pensla med vatten och pudra över lite mjöl. Dela i 2 delar och forma till runda bröd. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Ca 12 dl mörkt lantbrödsmjöl alt mjöl av 4 sädesslag
Hur många kakoroch glasyrer har jag inte förstört genom att späda ut dem med för mycket bryggkaffe. I alla fall så länge jag tyckt om att baka – och det är länge
Det faktum att jag älskar och ofta bakar bröd på bikarbonat eller bakpulver är sedan gammalt. Bröd. vakna outvilade efter en skriknatt, ett besök på det måndagsöppna biblioteket i lilla byn där Signe lånar något i stil med Pettson & Findus och ett besök på lekparken för gungning och sandätning
Brödet blev så gott och saftig. Hembakad bröd är ju bara så gott. Tillsätt sedan mjölk och vatten. Tillsätt sirap, rapsolja, salt, vetemjöl och rågsikt