ib.thoren
Min kokbok

Min kokbok

  • 8 Recept

Lammstek i ugn

Låt steken vila ett par minuter och sen skär du upp den i tunna skivor. Följ gärna mig och min blogg på någon av följande portaler
Tom yam goong

Tom yam goong

Ingredienser Portioner. 4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Ankbröst med rosépepparsås

Ankbröst med rosépepparsås

Låt ankbrösten vila insvepta i aluminiumfolie ca 10 minuter. 
 Tillsätt lingonen och låt såsen sjuda ytterligare 5 minuter
Ankbröst med varma grönsaker & madeirasås 9 propoints

Ankbröst med varma grönsaker & madeirasås 9 propoints

Fräs hacket i olja i en kastrull ca 1 minut. Koka såsen ca 10 minuter. Stek dem ca 3 min per sida och sedan in i ugnen i ca 15 min till en temperatur av 48 grader. Låt vila i folie i ca 10 minuter tills den når ca 58 grader. Äpple2 äppel2 dl vatten1 1/2 dl Stevia sötningsmedel1/2 dl ättiksprit5 kardemummafrön5 enbär5 kryddpepparkornKoka en lag och låt äpplena koka i den ca 5 min, låt kallna i sin lag. Koka en lag och låt äpplena koka i den ca 5 min, låt kallna i sin lag