Skär köttet i tunna skivor och lägg det i en plastpåse tillsammans med olja. Mosa vitlöksklyftorna med sidan av en kniv eller en mortel och tillsätt även dem
Sköna maj välkommen. Tänk att vi redan har maj, snart är det sommar på riktigt. Södra Sverige verkar ha haft sommarväder i dag, vi har haft lite sol men det har blåst riktigt kalla vindar så än väntar vi på första sommarvärme-da'n
Ytterlår från älg ca1-1,5kilo. Skuren i lagom stora bitar. börja med att ta fram en fryspåse, salt kryddpeppar mald vitlök pressad, olja tex raps, tillsätt chilisås o soja o olja, blanda allt i påsen, med älgytterlåren bitarna vänd upp o ner så marinaden blandas med köttet, låt stå i kylen ca två tmmar, ta fram folie o lägg ner köttet , blanda grönsaker o lök, rulla ihop så det blir väl inpackat, sätt på grillen, grilla på mitten vänd efter 15-20 minuter kolla o vänd köttet tills det blir färdigt, serveras med potatissallad o varför inte en kall öl till, mycket god rekommenderas till vårgrillarna