kakor

kakor

  • 2 Recept
Rosenmunnar - söta små kakor med sylt

Rosenmunnar - söta små kakor med sylt

Rosenmunnar 40-60 kakor 200 g smör eller margarin 3/4 dl socker 4 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker Dekoration. sylt (hallon enligt originalreceptet, men jag tog min hemlagade jordgubbssylt och drottningsylt för att få lite variation) florsocker till glasyr Sätt ugnen på 200°C Rör samman ingredienserna till en deg Dela degen i 40-60 bitar beroende på hur stora kakor man vill ha Rulla varje degbit till en liten kula och placera på bakplåtspappersklädd plåt Gör en fördjupning i varje kula och fyll den med lite sylt Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills kakaorna är ljust gula Låt svalna Rör ihop en ganska tjock glasyr av florsocker och lite vatten Ringla glasyren över kakorna när de har svalnat helt 40-60 kakor