Paj

Paj

  • 5 Recept
Paj med spenat, rucola och getost

Paj med spenat, rucola och getost

Lagade och åt en riktigt god paj nyligen. Till en paj behöver du. Pajdeg. Häll blandningen i pajskalet. Låt pajen svalna något och avnjut den sedan tillsammans med en sallad
Broccoli & spenatpaj med ädelost

Broccoli & spenatpaj med ädelost

Hon beskriver det som godaste pajen någonsin och jag är nog benägen att hålla med henne. Så mycket gott i en paj kan liksom inte gå fel
SPENAT, FETA OCH TOMATPAJ

SPENAT, FETA OCH TOMATPAJ

Lägg blandningen i pajskalet. 4-6 PORTUGN 225°NÖDVÄNDIGHETERPAJDEG2 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl125 g rumsvarmt smör eller margarin2-3 msk iskallt vattenFYLLNINGca 350 g spenat1/2 rödlök1 vitlöksklyfta1/2 grönsaksbujongtärningca 10 soltorkade tomater1 burk marinerad fetaost (ca 150 g)ca 2 riven ost3 ägg3 dl matlagningsgrädesaltsvartpepparGÖR SÅ HÄRBlanda ihop pajdegen. Tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda i ugn i 10 min på 225° (jag vet att det alltid sägs att den ska "vila" i kylen en halvtimma, men hallå, vem orkar vänta på det
Spenatpaj

Spenatpaj

Grovhacka spenaten och fördela spenat, lök och ost i pajskalet. Pajdeg. Hacka snabbt samman pajdegen och låt den vila i kylskåp 30 min. Kavla ut degen och klä en pajform ca 26 cm i diameter. Grädda pajskalet i 10 min
Färgglad grönsakspaj

Färgglad grönsakspaj

Pajdeg. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Pajdeg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter). Låt pajen vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min