mybookki

mybookki

  • 7 Recept
Kladdkakecupcakes med nutella & bananfrosting

Kladdkakecupcakes med nutella & bananfrosting

Det är nog många av er som har gjort vanliga kladdkakemuffins, och det här är nästan detsamma, bara att de är fyllda med nutella och sedan toppade med en himmelskt god bananfrosting
Bondbröd

Bondbröd

Dag 1, surdeg. Blanda surdegskultur, rågfullkornsmjöl och vatten och låt stå i 24 timmar. Eller gör egen surdeg från grunden (se recept på sidan 97)
Italienskt bondbröd

Italienskt bondbröd

Ta 3 dl vatten. 3 dl rågsikt, jästen blanda samman till surdegen Ställ den svalt i minst 12 timmar eller över natt
Tyskt bondbröd

Tyskt bondbröd

Lös upp jästen i vattnet, tillsätt rågsurdeg, dinkelmjöl, vetemjöl och rågmjöl. Ta inte hela mjölmängden på en gång, spara en del till utbakningen
Nyttiga valnötsbröd

Nyttiga valnötsbröd

Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sönderbrutna nötter, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen

Råg-proteingröt

Godmorgon. Alltså kombinationen råg och lingon är verkligen underbar. Om ni inte testat den måste ni. Jag var ju såklart tvungen att använda den nyttiga lingonsylten jag gjorde igår
Vitt rostebröd

Vitt rostebröd

Varför gå och köpa rostebröd om man kan baka ett själv. ok, de vore väl för att man slipper skära brödet då