Mina favoriter

Mina favoriter

  • 3 Recept
Mina favoriter
Rågsurdegsgrund

Rågsurdegsgrund

RågsurdegsgrundDag 1, kväll100 gram rågmjöl100 gram rivet äpple150 gram vatten (40 grader)Blanda allt i en rymlig burk, gärna en glasburk för då kan du se din surdeg lättare, den blir som en tjock gröt ungefär och ställ den sedan på ett varmt ställe, tex i skåpet ovanför kylen
Rågsurdegsgrund

Rågsurdegsgrund

Så här startar du din "grund". Den går sen att spara i princip hur länge som helst, det enda du behöver göra är att "mata" den, vilket blir lite per automatik när man bakar
Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. Hur kul som helst och nu har vi också testat att baka med det, eller rättare sagt, min sambo har bakat