Matbröd

Matbröd

Fransk baguette

Fransk baguette

50 g jäst 5 dl vatten, knappt ljummet 2 tsk salt 1 msk olivolja ca 14 dl vetemjöl special
Bergis

Bergis

Kalljästa baguetter

Kalljästa baguetter

1. Blanda vatten och jäst. Tillsätt mjölet och saltet och arbeta ordentligt i en minut. Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur ca 12 timmar
Vallmobullar

Vallmobullar

Hallå hallå,. Lill-lördag idag, dagarna bara flyger fram tycker jag. Hoppas att du haft en härlig dag. Idag tänkte jag att jag skulle dra till med ett recept som kan komma väl till pass nu in för helgen, nämligen ett recept på frukostbullar
Scones

Scones

Ingredienser Portioner. 4 st 9 dl vetemjöl 1 1/2 msk bakpulver 1 tsk socker 1 tsk salt 100 g smör eller margarin 4 dl filmjölk Lägg till i inköpslistan
Tunnbröd

Tunnbröd

Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt övriga ingredienser, men spara lite mjöl till utbakningen