Aroniasylt Koka bär, stjärnanis,kanel och vatten på svag värme i ca 20 min. Ta upp kanelen och stjärnanisen och rör ner socker och vaniljsocker Matklubben.nu
Slånbärsgelé Blanda saft och gelésocker. Koka upp och låt koka i ½-1 minut. Häll upp på rengjorda och varma burkar. (räcker till 3 geléburkar enligt bilden) Matklubben.nu
Äppelpaj med rosenkvitten och tonkaparfait (4 port) Det här är en av mina godaste äppelkakor. Frasig mördeg och syrliga äpplen med rosenkvitten. Till pajen passar den parfymiga tonkaparfaiten med toner av bittermandel och vanilj Sött och Surt
Rabarber- och kiwi paj . Rabarber- och kiwi paj. 1 dl rabarberkompott. 3 kiwi. 3 dl havregryn. 25 gram smör. Värm ugnen till 225 grader En kvart i köket