Bröd

Bröd

  • 7 Recept
Stenåldersbröd

Stenåldersbröd

Vilket gott och mättande bröd. Precis ett sånt här bröd jag har velat ha länge, ett grovt, nyttigt och hälsosamt bröd utan jäst, mjölk, socker och en massa dålig stärkelse
Skorpor

Skorpor

4 dl havregryn ca 40 st4 3/4 dl vetemjöl2 dl rostade solroskärnor2 tsk bakpulver1 1/2 dl socker1 msk vaniljsocker1/2 tsk salt2 ägg1/2 dl rapsolja1 1/2 dl filmjölk
Fluffiga frallor

Fluffiga frallor

Briocher är ett franskt bröd som innehåller kopiösa mängder av smör och ägg. De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka
Luftiga tekakor

Luftiga tekakor

Innan det så ville jag bara tipsa dig om mina goda tekakor, ja ifall du nu var sugen på lite färskt bröd till frukost
Hönökaka

Hönökaka

Fortsätter baka en del matbröd, det är ju så gott och underbart. Och då kan det kanske bli något annat än just matbröd
Hålkakor

Hålkakor

Låt bröden svalna på galler under bakduk för att få en mjuk skorpa. Nagga bröden med gaffel och låt sedan jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda bröden i mitten av ugnen i 12-15 minuter
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

Använd rikligt med mjöl när du kavlar ut brödkakorna. Blanda samman de båda mjölsorterna med bakpulver, salt och anis