Detta är mitt favoritrecept på Murrekaka. Ja, det är det namn som jag väljer för den här kakan. Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd
- Smält smöret. - Riv mandelmassan. - Mortla kardemummam. - Blanda alla ingredienser i en bunke. - Sätt fast ett bakplåtspapper i bott på en springform och smöra kanterna
Helt plötsligt slog suget på ostkaka in. Då är det tur att det är så lätt att göra en egen. Och sen var det ju på det viset att det snart är jul, och vad är då bättre än att smaksätta ostkakan med saffran
10 bitar. Glutenfritt. 2 kuvert saffran, 1 msk konjak, 500 g mandelmassa, 250 g rumsvarmt smör, 1 dl strösocker, 4 ägg, 1 dl majsmjöl, 1 dl riven kokos, finrivet skal och saften av ½ apelsin, florsocker till garnering, färsk frukt eller bär och vispad grädde till servering
Här kommer ett smarrigt recept på vaniljmunkar med hemmagjord vaniljkräm. Tro mig, vaniljkräm som man gör själv kanske tar lite längre tid än vanlig marsankräm (pulver som man blandar med mjölk) men är 1000 gånger mer smakrikare och godare
Dessa bullar är lättgjorda, man klickar ut degen i formar och jäser bara en gång. Visserligen blir det lite kletigt när man klicker ut smeten, men de blir jättegoda
Vilka superdupergoda bullar. De ska bakas snart igen helt klart. ). Det är massor av smör i degen så de är så himla saftiga och det är så gott då de också penslas i smör efter gräddning & doppas i strösocker
Har länge velat baka en morotskaka men det har aldrig blivit av förens nu. Såg att tidningen Hembakat hade recept på en god morotskaka och bestämde mig för att baka denna