Strimla laxen och lägg i pajskalet tillsammans med räkorna. Tryck ut i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda i 25 minuter tills äggstanningen stelnat. 125 g smör. 2 msk vatten. 200 g färskrökt lax. 2 dl västerbottensost
Gör pajdegen enligt receptet på brieostpaj. Krama ur den tinade spenaten och fördela i pajskalet. Häll i pajskalet och grädda i 30 minuter. 125 g smör. 2 msk kallt vatten. 125 g skalade räkor. 2 dl riven ost. 125 g bladspenat. 2 dl crème fraîche. 2 msk hackad dill
Tryck ut i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter, 225°. Strö över pinjenötter och grädda i 200°, ca 30 minuter, tills äggstanningen stelnat. 125 g smör. 2 msk vatten. 200 g kronärtskockshjärtan. 2 dl mjölk
Låt dem ligga under en fuktig bakduk i rumstemperatur 1–2 timmar. Pensla dem med cirka 1/2 dl olivolja. Lägg dem ovanpå fyllningen och pensla med cirka 1/2 dl olivolja. Grädda mitt i ugnen tills pajen har fin färg, 1–1 1/4 timme. 2 msk olivolja. 2 st ägg. 2 krm peppar
Lägg i pajformen. Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. 2 dl vetemjöl. 125 g smör. 2 msk kallt vatten. 2 st vitlöksklyftor. 2 msk smör. 2 dl riven ost. 2 dl vispgrädde