Dricka

Dricka

Blåbärsdricka

Blåbärsdricka

Plocka och skölj bären. Mosa bären med en potatismosstamp i en kastrull. Rör ner 3 dl kallt vatten. Täck med plastfolie och ställ kastrullen i jordkällaren, svalen, skafferiet eller källaren minst 1 dygn
Blodapelsinsaft

Blodapelsinsaft

Härliga färger och smaker. God saft full med vitaminer & antioxidanter är ju aldrig fel på vintern. Bäst blir saften på blodapelsinerna nära slutet av säsongen
Finsk sima

Finsk sima

Låt drickan jäsa ett dygn under lock eller handduk. Sila sedan försiktigt drickan från skal och fruktkött, häll den på riktigt rena flaskor som i botten av varje flaska har 1 tsk socker och några russin (3-5). Stäng med kork och låt siman stå i svalt i kylskåp eller i källare 2-3 dygn innan det är färdigt att dricka
Rabarberdricka

Rabarberdricka

Förvara rabarberdrickan i kylskåpet och späd med vatten efter smak vid servering. Rabarberdrickan är också god som smaksättare i sommardrinken