De är givetvis fria från socker, men även gluten, mejeriprodukter, ägg och nötter. Denna gång är det vegan och raw chokladbollar som har en maffig och rik smak av choklad
Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Innan chokladen har stelnat helt kan du strö över några saltkorn, ställ sedan in i kylen igen, gärna över natten, till chokladen har stelnat helt
Lägg choklad på den varma botten, låt den smälta och bred ut den jämnt. 100 g smör300 g digestivekex150 - 200 g hackad mjölkchoklad. 7 - 8 äpplen1 dl rå socker1 citron1 tsk vaniljsocker1 tsk ingefära2 tsk malen kanel1,5 dl vispgrädde4 äggulorsmör till stekning. 150 - 200 g hackad mjölkchoklad. 1 dl rå socker
Riv över lite choklad och krossa lite flingsalt ovanpå. Sätt in i kylen och låt det stelna – blir som en härligt mjuk och len chokladkolamix som smälter i munnen på en
Seg och tuggig chokladkola när den är som bäst. Raw chokladkola. Nilla's Kitchen. Helt otroligt goda. Faktiskt ofattbart enkla och snabba att göra dessutom
Idéer till receptet har jag plockat lite härifrån och därifrån, det jag letade efter var recept som innehöll äggulor (gör fylligare och lenare smak än utan) men där äggulorna skulle upphettas då jag inte riktigt tycker om att ha råa ägg i fyllningar
Idag på självaste julafton gjorde jag choklad och apelsinfudge som godbit till kaffet efter gröten. Skär sedan upp den stelnade chokladsmeten i bitar ungefär så stora som på bilden