Marmelad

Marmelad

Päronmarmelad med saffran och chili

Päronmarmelad med saffran och chili

Kontrollera om marmeladen är klar genom att hälla upp lite på ett fat och ställ svalt, när det svalnat drar du fingret genom marmeladen
Päronmarmelad med Lime

Päronmarmelad med Lime

God och frisk marmelad som passar utmärkt till kex med exempelvis ädelost. När jag gjorde denna marmeladen använde jag rivet limeskal också, men jag utelämnar det ur receptet för jag tror det blir bättre utan
Päronmarmelad med honung

Päronmarmelad med honung

Skumma marmeladen och häll upp i rengjorda, varma burkar. Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull
Fikonmarmelad med vanilj och konjak

Fikonmarmelad med vanilj och konjak

Tvätta fikonen och skär upp i 4 klyftor. Häll på juicen från citronen. Koka upp vattnet med sockret och den öppnade vaniljstången till 103º