Päronmarmelad med saffran och chili Kontrollera om marmeladen är klar genom att hälla upp lite på ett fat och ställ svalt, när det svalnat drar du fingret genom marmeladenMatklubben.nu
Päronmarmelad med Lime God och frisk marmelad som passar utmärkt till kex med exempelvis ädelost. När jag gjorde denna marmeladen använde jag rivet limeskal också, men jag utelämnar det ur receptet för jag tror det blir bättre utan Fredriks Frestelser
Päronmarmelad med honung Skumma marmeladen och häll upp i rengjorda, varma burkar. Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull Matklubben.nu
Fikonmarmelad med syltad ingefära och konjak Skala och hacka färska fikon, syltad ingefäran tillsätt syltsockret och konjaken. Koka upp under omrörning sänk värmen låt småkoka i 10 min Matklubben.nu
Fikonmarmelad med vanilj och konjak Tvätta fikonen och skär upp i 4 klyftor. Häll på juicen från citronen. Koka upp vattnet med sockret och den öppnade vaniljstången till 103º Matklubben.nu