Mina favoriter

Mina favoriter

  • 19 Recept
Mina favoriter
Tacotårta med cheddar cheese-fyllning

Tacotårta med cheddar cheese-fyllning

Hej då februari, hej mars. Äntligen. Tyvärr vräker snön ner, inte alls min kopp te. Nu längtar jag efter sol, takdropp och kaffe mot en solvägg
Auberginecurry  med kokosmjölk

Auberginecurry med kokosmjölk

Dela auberginen på mitten och skär i tunna klyftor. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla chilin fint
Frasiga parmesanpinnar

Frasiga parmesanpinnar

Sätt ugnen på 225°. Rulla ut degen på en köksbänk. Pensla med uppvispat ägg och strö på ost och sesamfrö
Pizzapinnar

Pizzapinnar

Gör degen enligt anvisningarna. Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen så att den är ett par millimeter tjock
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Pajdeg. Mixa mjöl, smöret i bitar i en matberedare med kni-ven monterad till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll
Inlagd gurka

Inlagd gurka

Skala gurkan och skiva den tunt med osthyvel. Lägg gurkan i en skål och häll på salt, socker och ättiksprit, och blanda väl
Kall sås till fisk

Kall sås till fisk

Här kommer receptet på en kall sås som är jättegod till fisk. Passar lika bra till panerad, kokt eller grillad fisk

Spenatknyten med fetaost

Vilken fantastisk härlig Valborg och första maj vi fick. På Valborg hade vi som sagt gäster och jag provade bl
Krämig gurksallad

Krämig gurksallad

Krämig sallad med gurka, dill och rödlök. Ett fantastiskt tillbehör till de flesta rätter, särskilt till grillat
Korvgratäng

Korvgratäng

Krämig, smakrik och barnens favorit. Korv älskar ju dom flesta barn. Så därför tycker jag det är kul och spännande att testa olika varianter på gratänger
Räkröra i avokado

Räkröra i avokado

Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna och gröp ur köttet. Mosa avokadon och hacka äggen. Blanda räkor (spara gärna några för dekorering), avokado, ägg, majonnäs och crème fraîche och smaka av med citronsaft och kryddor
Ärtpuré & Kycklingfräs med vitlök, bacon & grönt

Ärtpuré & Kycklingfräs med vitlök, bacon & grönt

Många middagar jag lagar blir lite "koka soppa på en spik" då jag vet vilken grundråvara jag ska använda (ofta redan bestämt på morgonen för att ta ut och tina) men bestämmer mig egentligen inte för vad jag ska laga förrän jag väl öppnar kylskåpet