Mina favoriter

Mina favoriter

Mina favoriter
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Den som väntar på något gott. Efter 2 dygn i rödvinsmarinaden blev det en underbart god stek. 1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden
Kallskuren fransyska

Kallskuren fransyska

Jag hade inte tänkt det här som något kallskuret. Men det var tur att planen inte gick i lås för det här var riktigt gott kallskuret
Två älgstekar, som tjälknöl eller vinkokt

Två älgstekar, som tjälknöl eller vinkokt

Två sorters stekar serverades på en trerätters jag tidigare skrivit om, med tillhörande smaktävling om vilken stek som var kokt och vilken som stått i ugnen i 12 timmar var det en lyckad kväll

Nötstek i gryta

Om köttbiten har ojämn form, bind upp den med steksnöre. Värm fettet i en stekpanna tills det slutat bubbla och är ljusbrunt

Köttgryta med rödvin

Börja med att bryna köttbitarna och ställ dem sedan åt sidan. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs de hackade grönsakerna så att de blir mjuka utan att de tar färg

Söndagsmiddag - Så lagar du Slottsstek!

Oj vilken härlig söndagsmiddag vi har ätit idag. Slottsteken. alla vår husmans söndags-favorit. Det är bara såååå ända in i bombens gott