Rabarberkaka med mandelglasyr Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45 minuter. Blanda alla ingredienserna, utom vaniljsockret, till mandelglasyren i en kastrull Hemmets Journal
Bärmuffins Smält matfettet och låt det svalna. Blanda samman mjöl, farinsocker och bakpulver. Tillsätt ägg, gräddfil och det smälta matfettet Hemmets Journal
BanankakaKakan kan frysas. Smörj och "bröa" en form som rymmer 1 1/2 l. Rör fettet med sockret till en luftig massa Hemmets Journal
Äppelkaka med gräddfil Än är den svenska äppeltiden inte förbi, så i söndags gjorde små loppor en god äppelkaka till fikat. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 55 minuter Fröken Linda & Hennes Moster
Rabarberkaka Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda i mjöl och tryck ut degen i en långpanna med bakplåtspapper Hemmets Journal
Blåbärsmuffins Smält smöret i en kastrull och låt smöret svalna något. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt, gärna med elvisp Hemmets Journal
Blåbärsmuffins Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt filmjölken. Blanda mjölet med bakpulver och rivet citronskal Hemmets Journal
Mandelmuffins med rabarber Skala rabarbern om den är grov. Skär i 1/2 cm bitar. Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen ett i taget Hemmets Journal
Klassiska hallongrottor Gör en liten fördjupning i mitten på varje kaka med hjälp av ett mjölat finger. Sätt ugnen på 175 grader MatHem
Hallongrottor Blanda mandelmjöl, majsmjöl, rismjöl, socker, vaniljsocker, fiberhusk och smöret i bitar i en matberedare och kör tills det nästan bildas en deg Hemmets Journal