Vilt

Vilt

  • 4 Recept
Grytstekt fransyska

Grytstekt fransyska

Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Bräserad älg

Bräserad älg

Häll över i en kastrull och tillsätt viltfond, soja och balsamvinäger. Det som blir kvar i grytan efter att älgbogen har bräserats3 msk viltfondsojabalsamvinäger50 g smörBlanda salt och svartpeppar och strö ut det på en skärbräda. 3 msk viltfond
Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

2 dl viltbuljong helst hemkokt (eller köttfond). Sås2-3 schalottenlökar 1 msk smör 2 dl viltbuljong helst hemkokt (eller köttfond) 3 msk sherry 3 dl vispgrädde (eller crème fraiche) ca 4 msk messmör 2 msk lingon, rårörda 2 tsk fransk senap 2 msk japansk soja (helst tamari) sv salt ev peppar
Älgstek

Älgstek

Husmanskost, okomplicerat och väldigt gott. Recept. Stek (jag använde älg, tack pappa). 3 morötter. 1 stor gul lök