För ett tag sedan hittade jag ett recept på pepparkakor hos Fullkorns Fia som såg intressant ut. Man gör sin egen mjölmix vilket tilltalar mig - och bra blev det
1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. 2. Blanda ner mjölken i smöret. Kolla om de är fingervarmt. 3. Tillsätt socker, kardemumma - hela eller krossade bestämmer du själv
Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix. Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen
Det här receptet på härliga muffins är hämtat från boken "Friendly bread", en mycket inspirerande och användbar bakbok som jag fick i födelsedagspresent
1. Skiva potatisen och laxen centimetertjock. Varva i ugnssäker form. 2. Vispa samman ägg och mjölk. Häll i dillen och häll blandningen över laxen och potatisen
Baka till jul. Glutenfria pepparkakor. 2 december, 2015 Matmamman Lämna en kommentar. Det här receptet har jag fått av en god vän som är glutenallergiker
Ett saftigt, rejält och gott bröd som mättar till frukost eller som matbröd. Ingredienserna är få, ekonomiska, och enkla att få tag i så det här är ett perfekt vardagsbröd