Välkommen härliga vår och välkommen rabarbertider. I år har jag faktiskt egna rabarber i trädgården men i väntan på att de ska växa till sig fick det bli i ICA
Det enda jag brukar göra är att baka filmjölkbröd (med mjöl) till mina föräldrar. Jag åt mina frallor med smör och ost, respektive sockerfri jordgubbssylt och ricotta
Bakade nyligen mitt första surdegsbröd, vilket blev supergott verkligen. Jag gör tyvärr inte egen surdeg, det är ju så mycket enklare att köpa färdig i matbutiken
Vilken härlig helg det har varit. Satt ute på balkongen igår på förmiddagen och laddade upp lite D-vitaminer, sen tog jag och Mich en långpromenad från Årstaberg via Liljeholmen, Hornstull - Skanstull och sen gav vi upp några busstationer från Gullmarsplan
med soltorkad tomat, fetaost och gröna oliver, penslat med yoghurt och överstrött med grovkornigt havssalt samt timjan - bokstavligen en fröjd på alla tänkbara plan
Dessa har jag velat prova länge - i torsdags var det dags. 40 styckenIngredienser. 75 g jäst5 dl vatten5 dl mjölk175 g smör8 dl havregryn0,5 dl socker1 tsk saltCirka 2 liter vetemjölAtt göra
Kryddor, morot, grovt salt. och allt i ett bröd - ljuvligt gott, minst sagt. Det här är bara en av många varianter på matigt bröd jag bakat, brukar köra lite på "det jag tycker om får vara med"-principen, helt enkelt
Lite eftermiddagsfika ska vi ha idag. Har bakat äppelkaka i långpannan, receptet är min systers. Äppelrutor3 ägg3,5 dl socker100 g smör1,5 dl mjölk4,5 dl vetemjöl2,5 tsk bakpulver4-5 äpplenkanel och sockerSätt på ugnen på 200 gr, smöra och bröa en långpanna