Idag har jag äntligen testat en fiskgratäng, som jag egentligen hade tänkt laga förra veckan. Vispa ihop grädde, creme fraiche och fiskbuljong utan att såsen kokar
Vik ihop fiskfiléerna och lägg dem i en ugnssäker form. Det här är fisk för folket. Fänkål hör inte till de vanligaste ingredienserna här hemma hos oss men ihop med pesto var den här såsen grymt god och det fina med rödspättan är att den lagar sig själv i ugnen
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Den här fiskrätten är inte särskilt märkvärdig i sig, men såsen gott folk. Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme
Efter allt grillande runt midsommar, kändes det skönt att bryta av med fisk. Jag har tidigare tyckt att fisk är ganska tråkig mat, men har de senaste åren faktiskt ändrat uppfattning
Häll spenatblandningen över den vita fiskblandningen tills det blir en lagom konsistens dvs. Skär den vita fisken i 0,5-1 cm stora bitar, blanda med räkorna och salt i en skål. 300 gram spättafilé , (färsk helt) eller annan vit fisk. 5 bit(ar) fiskbuljongtärning , ev
Jag bestämde mig därför att laga fisk i den mindre av de två pannorna. Blandningen bredde jag sedan på fiskfiléerna och rullade ihop dem till rullader och satte två tandpetare i
Lägg fisken i mitten. Häll resterande av såsen över fisken i mitten. 1 Koka fiskfilén en stund och låt den rinna av (detta kan skippas men låt då gratängen gå längre i ugnen). 6 Ställ in formen i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter (dubbel tid på tinad men okokt fisk), tills gratängen är genomvarm och fått fin färg (och fisken är färdig). 400 gram fiskfilé(er)