Linser

Linser

mustig linssoppa på gröna linser

mustig linssoppa på gröna linser

Lägg i blötlagda avrunna linser, lagerblad och buljongtärningarna. 2,5 dl gröna linser (200 g)2 gula lökar, hackade2 msk olja2 tsk paprikapulver1,25 liter vatten1 burk hela tomater (400 g)1 lagerblad2 buljongtärningar (höns/grönsak)3 medelstora skalade råa potatisar1 msk honung2 tsk vinäger2 pressade vitlöksklyftor, gärna merev ½ tsk salt½ tsk cayenne (gärna mer)Hackad persilja till serveringLägg linserna i blöt över natten eller i minst 3-4 timmar. 2,5 dl gröna linser
Godaste linsgrytan

Godaste linsgrytan

2 dl röda linser. Slå på linser och buljong och låt sjuda i 20 minuter, kolla linsförpackningen för att se exakt koktid på just de linserna som du har valt. 2 dl röda linser
Röda linser med vitlök och en doft av citron

Röda linser med vitlök och en doft av citron

Linser står inte allt för ofta på bordet här hemma. 1 dl röda linser2 dl vatten½ vitlöksklyfta1 citronklyftasalt och svartpepparolivoljaSkölj linserna. Lägg i linserna i en kastrull, häll över vattnet och koka på svag värme under lock ca 10 minuter. 1 dl röda linser