Recept. yaan89. tis, 2013-09-10 23. 20. 20min. (0). Blanda ihop allt till en röra, stek & njut. )Räcker inte den starka smaken kan man alltid lägga till lite sambal oelek
Tvätta kycklingen med lime och saften från denna och tvätta den noga. Hetta upp oljan och tillsätt all vitlök som klyftor, och stek dem tills vitlöken har tagit färg
Skiva vitlöken och bryn tillsammans med svart peppar och lagerbladen i oljan tills den börjar svettas lite och tillsätt köttet och bryn tills den fått färg
Hej kära vänner. Här hemma i vasastan är det sjukstuga, och jag tycker fruktansvärt synd om mig själv. (Har bara vandrat mellan sängen och soffan tittat på daytime tv, käkat godis och tyckt synd om mig själv
. Första gången jag åt detta var från ett litet stånd inne på ett shoppingcenter i Manila. Vi var lite småhungriga och köpte 5 dumplings med dippsås, on the go
. Har haft cravings efter filippinsk husmanskost ett tag, så i fredags gjorde jag pork adobo. Adobo kan man göra på vilken typ av kött man vill, till och med enbart grönsaker om man så vill
. När jag var i Filippinerna förra julen åt jag jättemycket. När man beställer in mat i Filippinerna är det inte riktigt som här, man får inte in varsin portion
I helgen hälsade jag på hos mina föräldrar i Åhus. . Som alltid äter vi gott. Både jag och mamma är ju matlagningsintresserade, så det blir ofta att man gör något extra när man träffas
Jag är dock lite osäker på måtten, så mina mått kommer vara på ett ungefär, mer som en riktlinje. Det smakade inte som mammas eller mina släktingars adobo
. Hela förra veckan åt vi ris ris ris. Och ris. Ja, och så risnudlar. Har jag sagt att jag älskar ris. Är uppväxt med ris framför potatis, så det är kanske inte så konstigt