ca 1,5 kg lammstek med eller utan ben 2 msk olivolja salt 1,5 msk rosmarin 3-4 klyftor vitlök. 12 dl steksky från lammsteken 1 msk kalvfond eller annan fond som passar till kött 3 msk balsamvinäger ca 2 tsk idealmjöl. 1ca 1,5 kg lammstek med eller utan ben 2 msk olivolja salt 1,5 msk rosmarin. 12 dl steksky från lammsteken 1 msk kalvfond eller annan fond som passar till kött 3 msk balsamvinäger ca 2 tsk idealmjöl
Under påskhelgen lagade jag en fin lammstek som marinerades ett dygn före tillagning i ugn. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
En härlig grekisk vinmarinerad lammstek. Lamm stod på menyn när vi gifte oss så senast gjorde jag denna rätt på vår bröllopsdag här hemma tillsammans med en grekisk sallad, tzatziki, lantbröd med olivolja och salt och ett gott rödvin
BENA UR LAMMSTEK MED BEN. LAMMSTEK MED BEN. LAMMSTEK I NÄT. LAMMSTEK UTAN BEN UTAN NÄT. Lägg några halverade vitlökar i mitten och bind upp lammsteken med bomullssnöre så håller den formen bättre samt steks jämnare