Fredriks kokbok

Fredriks kokbok

  • 18 Recept
Räklåda

Räklåda

Skalaräkorna. Sköljochskivapurjolöken. Ansaochskivasvampen. Fräspurjolökochsvampienstekpannamedsmör
Minisemlor

Minisemlor

IngredienserPortioner. ca30stSemmelbullar1tskkardemummakärnor50gsmör2dlmjölk25gfärskjäst1ägg1/2dlströsocker1krmsalt2krmhjorthornssalt51/2 - 6dlvetemjöl (6dlmotsvarar360g) Pensling1äggFyllningtill10bullarca1/2dlinkråm (frånbullarna) 100gmandelmassa2 - 3mskvispgrädde (ellermjölk) Garneringtill10bullar11/2dlvispgräddeflorsockerLäggtilliinköpslistanKupongenärladdadVäljgrönt5
Laxlasagne

Laxlasagne

Sköljochskivapurjolöken. Skalaochhackavitlöken. Fäspurjolökochvitlökienstekpannamedsmör. Blandaispenatenochfrästillsspenatenärmjuk
Vides fisk under täcke

Vides fisk under täcke

Sättugnen200grader, Läggfiskeniensmordugnsform. Rivnervitlöksklyftornaicrèmefraichenochblandaisenap, salt, ostochpersilja
Zeinas kalla bearnaise

Zeinas kalla bearnaise

crèmefraiche. 1majonnäs. 1schalottenlök. 1vinäger, justeraeftersmak. 1dragon, torkad. 1persilja. 1senap, dijonellervanlig
Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

Kräft- och fiskpanna med dill och tomat

IngredienserPortioner. 4400gsejfilé900gpotatisSås1burkkräftstjärtarilake (à360g) 1gullök1mskolja11/2dllagfrånkräftor21/2dlmellangrädde1mskmajsstärkelse (Maizena) 4tomater2mskhackaddill1citronsaltochpepparLäggtilliinköpslistanKupongenärladdadValfrikryddasmåglas10 % rabattSantaMaria3-80gMerinfoLaddakupong
Tjälknöl på vilt

Tjälknöl på vilt

Läggdetfrystaköttetienugnssäkerformochsättdetinedredelenavugnen75grader. Efterettpartimmarnärköttettinatlitekandustickainentermometerimittenavköttbiten
Lax & spenat pasta

Lax & spenat pasta

Lax & spenatpasta. Härkommerettriktigtsmarrigtrecepttillerenkrämiglaxsåsnikanhatillpastan