Mina favoriter

Mina favoriter

  • 3 Recept
Mina favoriter
Klippfisk och Bacalao eller lutfisk för oss

Klippfisk och Bacalao eller lutfisk för oss

Ursprungligen var det holländarena som på 1300 talet uppfann det speciella sättet att konservera fisken med salt, men allt eftersom saltet blev billigare in på 1500 talet, började även norrmänn att intressera sig för denna metod, och snart blev de också den ledande nationen i denna konserveringsmetod
Beskyddad matskatt - den Norska lutfisken

Beskyddad matskatt - den Norska lutfisken

När och varför man började att behandla torkad fisk med lut vet man inte helt säkert, men att det är en mycket gammal tradition kan man med säkerhet fastslå
Bacalao

Bacalao

Til 8 personer. 600gr utvanna klippfisk1kg potet2 store Løk4dl olivenolje (raffinert)100 g grønn oliven4 fedd hvitløk2 stk chili, fersk2 stk frisk paprika1 boks hermetiske knuste tomater100 g tomatpureAivar2dl Hvitvin (evt