Mina favoriter

Mina favoriter

  • 5 Recept
Mina favoriter
Pastöriserad äppelmust

Pastöriserad äppelmust

Gör must av äpplen. Själv använde jag min råsaftcentrifug men det går säkert lika bra att riva äpplen på rivjärn och sedan sila genom silduk, det som eftersträvas är en juice utan kärnor eller fruktkött
Rårörd Rabarbersaft

Rårörd Rabarbersaft

Så jag gör den nu till mina barn och förhoppningsvis så kommer dom att göra den till sina barn och så vidare
Knäckig äppelkaka i långpanna

Knäckig äppelkaka i långpanna

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund

Björksirap (på björklöv)

När det är för sent att tappa sav från björkarna kan man fortfarande göra sirap, då på björklöven. Du hittar även flera tips på vad man kan göra med björklöv i denna artikel
Chaga (Sprängticka)

Chaga (Sprängticka)

Chaga brukar jag dricka som varmt eller kallt te eller använda som bas i smoothies och flera har frågat mig om vad Chaga riktigt är för något