Imorse fick hela familjen en välförtjänt sovmorgon. Vår sexåriga son var den som vaknade först och han kom in till oss klockan 10 och sen låg vi och pratade länge innan vi orkade gå upp
Rabarbersylt. Skala rabarbern och skär sedan den och jordgubbarna i bitar. Överför frukten tillsammans med citronsyra, citronsaft och socker i en kastrull
En rejäl köttbit med en god sås och potatis i all ära men plockmat tar nästan priset. Att sitta ett sällskap kring ett bord med massa små rätter där man kan välja och vraka tycker jag är alldeles underbart
Sätt ugnen på 225°. Halvtina degen i en blöt handduk. Blanda ost, peppar och mynta. Ta loss ett degark (12*12 cm) i taget och låt resten ligga kvar i handduken
Det här är ett marockansk recept på en couscousrätt som jag har lärt mig av Choumichas matlagningsprogram, den marockanska motsvarigheten till mat-Tina
Sätt ugnen på 225 grader eller 200 på varmluftsugnen och rosta paprikan tills den är nästan svart. Lägg paprikan i en påse eller omslag så skinnet lossnar lättare
Årets första inlägg blir ett recept på bröd, närmare bestämt marockanskt inspirerade platta bröd. De är perfekta som tillbehör på buffébordet, till salladen, som frukostmacka, mellanmål eller att doppa i en god mustig gryta