Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk
Idag skulle min man Håkan och vår son Jesper 12 år laga middag. Lasagne skulle det bli och det är ju något som tar lite tid och som man kanske inte gör när man kommer hem helt slut efter jobbet med smågriniga barn
Värm olivoljan i en stekpanna/traktörpanna och häll sedan i hackad rödlök och hackad vitlök. Halvera körsbärstomaterna och häll i dem i lökblandningen tillsammans med salt och peppar när löken mjuknat
Häromkvällen testade jag ett nytt recept på pizzasallad. Jag har testat att göra pizzasallad förut men inte riktigt fått till det, tycker det är svårt att få den sådär mjuk och god