Frank

Frank

  • 15 Recept
Fisk
Kräftströmming eller kräftsill?

Kräftströmming eller kräftsill?

Sill. Strömming. Ibland säger jag sill. Ibland säger jag strömming. Blir alltid lika förvirrad. I går handlade jag 600 gram strömming hos fiskhandlaren i Höör
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten

Förrätt med räkor!

Den här förrätten gjorde jag helgen som va och jag tycker att den blev himla smarrig. Philadelfia ost med vitlök och örter är väl hur användningsbar som hels
Toast Skagen

Toast Skagen

Toast Skagen en klassisk svensk förrätt som kom till på 50-talet av Tore Wretman och faktiskt en av de vanligaste förrätterna som serveras har jag hört
Räkcocktail med rosa sås.

Räkcocktail med rosa sås.

Räkor och avokado passar perfekt ihop och tillsammans med sås med lite sting, blir det en härlig förrätt
Oxfilé provencale

Oxfilé provencale

God fortsättning till er alla. Nu är det åter vardag och lite mer rutin på dagarna även om det snart är helg igen…

Oxfilé Provençale

800 g hel bit oxfilé1 kg potatis, ca 2-3 per person, helst fast vinterpotatis0,5 dl olivolja. Till vitlökssmör
Potatisgratäng i muffinsform

Potatisgratäng i muffinsform

Gratänger är ett stående inslag i vår meny. Det är så enkelt att slänga ihop olika sorters grönsaker med en äggstanning och lite ost, eller bara lite grädde
Kräftströmming

Kräftströmming

Salta filéerna, rulla ihop dem med skinnsidan inåt. Lägg dem tätt i en kastrull så dom inte rullar upp sig
Kräftströmming

Kräftströmming

Här kommer ett recept på en krämig och god kräftströmming. Passar på buffébordet eller som ensamrätt tillsammans med potatis
Kräftströmming från skärgården

Kräftströmming från skärgården

Rensa strömmingen, ta bort ryggbenet och klipp bort rygg och stjärtfenor. Lägg filéerna på en skärbräda med skinnsidan uppåt