Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Ugnsbakad kassler är en maträtt som passar hela familjen och är enkel att laga. Tärna squash och hacka soltorkade tomater och strö över och runt om kasslern
Tillsätt den röda curryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk röd curry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 msk tomatpuré
Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 minuter. 3 msk tomatpuré. Fräs köttfärs och de hackade löksorterna i en gjutjärnsgryta med olivolja tills köttfärsen är genomstekt
Under tiden så lägger du tomatpurén, hela skalade vitlöksklyftor (blir så milda och goda, när de kokar länge), oregano, rosmarin och olja i en kastrull
Egenlagad tomatsås varvas med aubergine, färsk vitlök, mozzarella och parmesan. För att göra det lite matigare och för att göra brorsan nöjd så serverade jag även lite pommes chauteau till, eller på ren svenska potatisklyftor