Köttfärs

Köttfärs

  • 2 Recept
Svensk Moussaka med Philadelphiasås

Svensk Moussaka med Philadelphiasås

Låter dem ligga medans köttfärssåsen och philadelphiasåsen förbereds och torkar sedan av skivorna, steker dem ca 1 minut per sida och varvar med såserna i en ugnsfast form. Svensk Moussaka med Philadelphiasås 4 portioner 1 kg potatis av fast sort1 gul lök, hackad500 g blandfärs500 g krossade tomater1 dl tomatpuré2 tsk rosmarinSaltPeppar Philadelphiasås400 g philadelphiaost2 dl mjölkSaltPeppar100 g riven ost Till serveringSallad Gör så härSkala potatis och koka mjukHäll bort vattnet och låt svalnaSkär potatisen i skivorStek lök och köttfärs i en grytaTillsätt krossade tomater, tomatpuréoch rosmarinLåt allt småputtra i 15 minuterSmaka av med salt och pepparVispa ihop Philadelphiaost, mjölk,salt och peppar i en bunkeVarva köttfärssås, potatis och ostsås i en ugnsfast formAvsluta med köttfärssås och riven ostGratinera i 225 grader i 30 minuter Överbliven kokt potatis kan även användasi en tonfiskgratäng
Färsfyllda squashrullar

Färsfyllda squashrullar

Självklart går det även att halvera zucchinin på längden, gröpa ur dem, fylla med köttfärsblandningen och gratinera den om ni hellre vill det