Saft och sylt

Saft och sylt

  • 9 Recept
Körsbärssaft

Körsbärssaft

Ingredienser Portioner. 4 l 4 l körsbär (4 l motsvarar ca 2 1/2 kg) 12 dl vatten 12 dl socker 1 tsk natriumbensoat Lägg till i inköpslistan
Hallonsaft

Hallonsaft

saft från en halv citron. 6 dl vatten. 1 kg hallon. 3 dl Dansukker Strösocker. 3 dl Dansukker Muscovadosirap
Björnbärssaft

Björnbärssaft

1 kg björnbär. 3 dl vatten. 5 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker

Hallonsylt

Rör ut natriumbensoat med en liten mängd syltoch blanda sedan ner det i resten av sylten. Rensa bären och lägg dem i en gryta
Rabarbersylt

Rabarbersylt

Skölj rabarbern och skala den om det behövs. Häll upp på rena burkar och sätt på locket. Skär den i 1 cm breda bitar och koka upp tillsammans med vattnet. Rör i syltsockeroch koka upp under omrörning i 3–5 minuter. 1 kg syltsocker
Eftersylt

Eftersylt

Eftersylten, som den kallas, är en väldigt ekonomisk tillställning och blir fantastiskt god av saftmassa från till exempel jordgubbar, svarta vinbär, krusbär eller hallon